EGZEMA (SEBOROİK DERMATİTİS)

Bir çok danışanım saç derisindeki  bu sorununu dile getirirken saçlarımın dibi çok kuru, sürekli üstüme dökülüyor, bu yüzden saçımı çok az yıkıyorum şeklinde ifade eder.

Aslında kepek nerdeyse her zaman saç derisinin yağlı olduğu bir  durumdur.  Bu yüzden de kepeğin daha ilerlemiş formu seboroik dermatitis (egzema) diye adlandırılır.

Saç derisinde sarı, yağlı ve yapışık tabakalar halinde bulunur, kaşıntı yapar. Çok yaygın görülen bir saç derisi problemidir.

Egzema Nasıl Oluşur?

Malassezia  mayası aslında normal deri florasının bir üyesidir, özellikle ptyrosporum ovale formu tüm cildimizde bulunur ve özellikle  saç derisi gibi yağlı ortamlarda çoğalır. Saç seyrek yıkandığında veya aşırı yağlı bir saç derimiz var ise anormal derecede çoğalır ve artar.

Bazı kişilerin saç derisi bu mantar türüne karşı hassastır ve kişinin saç derisi stres, hastalık, hormonal dalgalanmalar ve bazı yiyecekler (tam yağlı süt ürünleri gibi) tarafından tetiklenebilir.

Saçın sık yıkanması gerektiğini özellikle belirtmek gerekir. Ketokanozol, imidozol içeren şampuanlar kullanılabilir.

Biz Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezimizde Moremo Scalp Şampuan ve Echos Purity Şampuanı dönüşümlü kullanmayı öneriyor ve bu programa ayrıca Moremo Tonic eklenmesini tavsiye ediyoruz.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.