ERGENLİK DÖNEMİNDE SAÇ KAYIPLARI

Ergenlik döneminde saç kayıplarının (özellikle erkeklerde) en önemli sebebi genetik mirastır. Erkeklerde 16-17’li yaşlarda saç kaybının oluşabilmesi için ailede hem anne hem de baba tarafında saç kaybı geninin olması gerekir; bu durumda ise kişi 20’li yaşlarının sonunda büyük oranda saç kaybeder. Bu yaşlarda görsellik çok daha önemli olduğundan sosyal ve psikolojik açıdan kişiyi travmatik boyutta etkileyebilir.

Erkeklerde her ne kadar saç ekimi bir opsiyon olsa da erken aşamadaki saç ekimi işlemleri genetik olarak kodlanmış diğer alanlardaki saçların dökülmesini engelleyemeyeceği için ayrıca ilave bir tedavi daha faydalı olacaktır. Bu alanda biyoteknoloji ile üretilmiş trikolojik uygulamalar başarılı ve hiçbir yan etkisi olmadığı için iyi bir alternatiftir.

Erkeklerde saç kaybını oluşturan  mekanizmayı şöyle açıklayabiliriz: erkeklik hormonu olan testeronun 5 Alfa Redüktaz enzimi ile değişime uğrayarak  Dehidro Testesteron adı verilen çok yıkıcı bir  hormona dönüşmesi ile DHT genetik olarak kodlanmış alandaki saç köklerini yıkıma uğratır, saç köklerini imha eder. DHT yıkım gücü 35 yaşa kadar en yüksek  seviyededir. Bu yaştan sonra yıkım gücü giderek azalır. Aslında  bu yaşa kadar ne kadar çok saçımızı koruyabilirsek o kadar iyidir.

Erkeklerde oluşan saç kayıplarında ki çözümlerin için DHT faktörü en önemli etkendir ve kesinlikle göz ardı edilmemelidir; başarılı bir sonuç almak istiyorsak DHT’nin saça verdiği hasarı mutlaka engellemeliyiz. Bu noktada DHT’yi durdurmayı hedefleyen ürünler tercih etmeliyiz.

Erkeklerde oluşan saç kayıpları kader değildir! Ertelenebilir önlenebilir!

Biz merkezimizde bu tip saç kayıplarında Pharma Hermetic  SP55 kullanıyor ve ayrıca her gün Pharma Hermetic spreyi öneriyoruz. Daha ilerlemiş, daha yoğun saç kaybı olan kişilerde ise Pharma Hermetic Silver Kit kullanarak başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Merkezimizde tüm çözüm sürecini yakından takip etmekteyiz saç sayımı ve mikroskop ile süreci somut olarak da izlemekteyiz.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezimizde, Danışanlarımız süreç boyunca mutlaka bilgilendirilir ve saç gelişimini etkileyebilecek diğer faktörler (genel sağlık durumu, kullanılan ilaçlar, uyku ve beslenme gibi) takip edilerek, gerekli yönlendirmeler tarafımızdan yapılır.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.