INFRARED (KIZIL ÖTESİ) IŞININ SAÇA FAYDALARI

Kızıl ötesi ışınlar Güneş ışınlarından biridir ve  doğal Güneş ışınlarının sağlıklı tüm faydalarını sağlar. Kızılötesi ışınların  saç için, cilt için faydalı olduğunu, iyileştirici gücü olduğunu artık birçoğumuz biliyoruz.

Kızılötesi ışığın vücuttaki hücrelere ve dokulara nüfuz edebileceğini bilim insanları  yıllar önce keşfettiler.

Infrared ışınlar saça nasıl etki eder?

Genel olarak infrared ışın, vücuttaki hücrelerin enerjisini arttırır; bu artan hücre enerjisi,  saçın büyüme ve onarım sürecini destekler, saç derisinde kan dolaşımını arttırır ve anti enflamatuar özelliği bulunur.

İnfra red (kızılötesi ışın)  günümüzde etkinliği kanıtlanmış olan ve birçok alanda kullanılan saç terapi yöntemlerinden biridir. Biz de merkezimizde her zaman, faydaları bilinen infrared ışın uygulamasını saç masajı yapılırken kullanıyoruz, özellikle saç folikülünü canlandırıcı etkisi ile saç için oldukça faydalıdır.

Merkezimizde saç bakımı sırasında saç derisine yapılan el masajı ile birlikte uygulanan infrared ışın terapisi, kişiyi rahatlatır  ve strese, yorgunluğa iyi gelir. Çünkü biliyoruz ki, stres yönetimi saç sağlığı için önemlidir, her zaman belirttiğim gibi saç vücudumuzun bir parçasıdır ve altyapıda saç dökülmesine sebep olan başkaca bir sebep olmadığı durumlarda, ”stres” tek başına saç döken sebep olarak ortaya çıkabilmektedir.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.