BİYOTEKNOLOJİ NEDİR?

Son yıllarda hayatımıza giren yeni kelimelerden biri de Biyoteknoloji’dir. Peki Biyoteknoloji nedir ?

Hücre ve doku biyolojisi, moleküler biyoloji, genetik, DNA teknolojisi bitki hayvan ve mikroorganizmaları geliştirmek, doğal olarak var olmayan veya ihtiyacımız kadar üretilemeyen yeni ve az bulunan maddeleri elde etmek için kullanılan teknolojilerin bütünüdür.

Biyoteknoloji temel bilim buluşlarını kısa sürede yararlı ticari ürünlere dönüştürür. Biyoteknoloji uygulamaları mikro biyoloji, biyo kimya, moleküler biyoloji ,hücre biyolojisi, immünololoji , protein mühendisliği, enzimoloji ve biyoproses teknolojileri gibi farklı alanları da bünyesinde toplar ve bu nedenle bir çok farklı bilimsel disiplin ile ilişki içindedir.

Biyoteknoloji tıbbi konularda çok büyük ilerlemeler göstermiştir, hastalıkların teşhis ve tedavisinde ilerlemeler sağlamıştır. Biyoteknoloji bir çok hastalığın erken tanısında ve tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinde faydalı olmuştur. Genetik rahatsızlıkları azaltmak ve önlemek için kök hücrenin saklanması ve ayrıca üretilen ilaçların geliştirilmesinde kullanılmaktadır.

Biyoteknolojinin başlıca amacı insan hayatının kalitesini arttırmaktır. Biyoteknoloji de ürünler ya da üretilen sistemler de biyolojik prosesler kullanılmaktadır. Biyoteknoloji insan ve bitki hücrelerinin fonksiyonlarını anlamak ve değiştirmek amacıyla uygulanan çeşitli teknikleri ve işlemleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

Biyoteknolojik ürünler Dünya’da ilaç pazarında gittikçe artan oranda yer almaktadırlar. Merkezimizde kullanılan Pharma Hermetic saç kurtarma programı ürünleri biyoteknoloji ile geliştirilmiş ve özel laboratuvarlarda, saç için üretilmiş özel ürünlerdir.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.