D VİTAMİNİ VE SAÇ DÖKÜLMESİ

Son yıllarda hepimizin giderek daha çok duyduğu D vitamini tüm vücudumuzda olduğu gibi saçımız için de önemli etkilere sahiptir. D vitamininin varlığı çok önemlidir, nedeni ise kemiğin önemli bileşenlerinden kalsiyumun ancak D vitamini ile emilebilmesidir. Bilimsel araştırmalar, yetersiz D vitamininin saçlarımızın dökülmesinde etkili olduğunu gösteriyor.

D vitamini kas zayıflığına karşı vücudu korur, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Vücuda besinler yoluyla provitamin-D şeklinde alınır, Güneş ışınlarının etkisiyle deride D vitaminine dönüşür. Bu vitamin kalsiyum ve fosforun bağırsakta emilimi ve vücutta kullanımı için gereklidir.

D vitamini olmadan kemikler kırılgan hale gelir, yetersiz D vitamini Osteoporoz ve Raşitizm sebebi olabilir. Araştırmalar gösteriyor ki yetersiz D vitamini saçlarımızın dökülmesini de etkiliyor. Bu konuda yazılmış çok sayıda Trikolojik makale mevcuttur, hem erkek hem de kadında saç dökülmesi yaşayan kişilerde D vitaminin eksik olduğu görülmüştür; bu durum bağışıklık sisteminin zayıflamasının sonucudur.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezimiz’de Saç Analizi sırasında Danışanlarımızın kan değerleri ile ilgili bilgi isterken D vitaminini hiç bir zaman ihmal etmeyiz.

D vitamini kaynağı olan bazı gıdalar; somon gibi yağlı balıklar ve hayvansal yağlardır. D vitamini eksikliğinin düzeyine göre, sağlıklı beslenmeye ek olarak vitamin takviyesi alınması da gerekmektedir. Bu konuda sizi Doktorunuz yönlendirecektir.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.