GÜNEŞİN SAÇA ETKİLERİ VE YAZ MEVSİMİNDE SAÇ BAKIMI

Saçımıza en çok zarar veren unsurlardan biri de Güneş Işınları UV’dir. Saçımızı Güneşin yıkıcı etkilerinden kesinlikle  korumalıyız. Biz merkezimizde Pharma Hermetic saç maskesini kullanıyor ve yaz mevsiminde saç bakmı rutininde mutlaka yer almasını tavsiye ediyoruz.

UV’nin saç üzerindeki etkileri, saç pigment hücrelerinin aynı ağartma işlemleri uygulanması sırasında oluşan oksitlenmesi gibidir. Saçlarımız aslında güneşte solar, rengi açılır, kurur ve yıpranmış bir görüntü alır. Aslında saçımızda oluşan yıkım daha fazlasıdır; saçın protein yapısı bozulur,  saçımızın temel yapı taşlarından olan disülfit bağları son derece zayıf hale gelerek kopmalar gerçekleşir. Aslında bu olay da dolaylı olarak saç dökülmelerini ve saç kayıplarını tetikler.

UV ile beraber denizin tuzu ve havuzların kloru da saçı yıkıma uğratan başka bir faktördür.

Yazın plajda veya Güneş ışınlarına maruz kalabileceğimiz alanlarda şapka vs ile saçımızı direkt Güneş ışınlarından koruyalım; haftada bir yoğun nemlendirici maskeler (Pharma Hermetic) kullanalım; gün içerisinde saçımızda durulanmayan saç kremleri kullanalım. Elbette ki gün sonunda mutlaka saçlar şampuan ile yıkanarak tuz ve klordan da arındırılmalıdır.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.