KADINLARDA SAÇ SEYRELMESİ

Son yıllarda tüm Dünya’da ve ülkemizde kadınlarda giderek artan saç kaybı problemi görülmektedir. Bizim merkezimize de geçmiş yıllara oranla çok daha fazla kadın Danışan saç kaybı problemi ile gelmekte.

Kadında saç kaybının geçmiş yıllara göre arttığını ve nerdeyse ergenlikten hemen sonraki yaşlara indiğini ifade etmek mümkün. Bunun sebeplerini irdelediğimiz zaman kadının iş yaşamında daha aktif, etkin ve sorumluluk isteyen pozisyonlarda olduğunu ve stres seviyeleri, iş yaşamı ve ev hayatı ile ilgili sorumluluklarının artması ile, saç kaybı sorunlarının giderek arttığını görmekteyiz. Artan stres ne yazık ki kadındaki testesteron hormon seviyelerini arttırmakta ve artan testesteron değerleri de saç kaybını, saç seyrekleşmesini veya saçta açılmaya neden olmaktadır.

Bunun yanı sıra kötü yada yetersiz beslenme, yetersiz uyku, kansızlık, hormon değişim dönemleri, hormon düzensizlikleri, genetik miras, geçirilen ateşli hastalıklar veya ameliyat sonrası dönemler bu durumu tetikleyebilmektedir.

Güzel haber ise evet günümüzde her ne kadar kadınlar saç kaybından daha  çok  muzdarip olsa da bunun çaresi var !

Geçmişi 19. yüzyıla kadar uzanan Trikoloji bilim dalı giderek daha çok hayatımıza girmekte ve daha ileri teknolojiler ile beslenmekte, güncellenmekte ve biz kadınlara daha çok çözüm seçenekleri sunmaktadır.

Özellikle son yıllarda ilaç ve aşı biliminde, moleküler biyolojide, genetik alanda daha çok yer alan etkin çözümler üretebilen biyoteknoloji, trikoloji bilim dalında da kullanılmaya başlandı ve bizim merkezimizde de kullandığımız Pharma Hermetic Losyon grubu, bu alanda giderek öne çıkan ve İngiltere’de yılın en iyi ürünü seçilmiş Trikolojik bir üründür.

Trikoloji bilimi muhteşem çözümler üretmekte ve gelişen biyoteknoloji ile kendisini her geçen gün yenilemektedir. Trikolojik ürünlerin en avantajlı taraflarından biri de hiçbir yan etkisinin olmamasıdır. Aynı zamanda kullanımı ve erişimi çok kolaydır. Trikolojik losyonları evinizde kullanabileceğiniz gibi, merkezimizde de bu ürünleri (Pharma Hermetic Saç Kurtarma Programı) kolayca ve ücretsiz uygulatabilirsiniz.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.