KAYNAK SAÇ KULLANIMI ZARARLI MI?

Genel olarak değerlendirdiğimizde saça kaynak takma uygulaması anında kişinin saçını daha uzun, daha yoğun, gür hale getiren ve kişiyi mutlu eden bir yöntem diyebiliriz.

Saçta kaynak uygulaması sıcak yapıştırıcılar ile doğal saçınıza takılan, yapıştırılan, ek olarak ilave edilen başka bir saçtır. Bu uygulamayı nadiren ve kısa süreliğine kullanıyorsanız ve profesyonel eller tarafından uygulandı ise düzgün bir şekilde takılıp saçtan çıkartıldı ise pek de büyük bir sorun teşkil etmez ve psikolojik olarak da kişiye iyi gelir. Ancak bu ilave saç uygulamasına başladıktan sonra  bir şekilde bırakmak kişiler için zor olabilmektedir.

Saçta kaynak uygulamasını düzenli olarak kullanıyorsanız ve uzun süre saçınızda bırakıyorsanız, bazı riskler meydana gelir.

İlk zararı saçın yoğunluğunda azalma meydana gelir  ve saçta incelme sürecini  başlatır. Genellikle bu uygulamanın süresi uzatılır ve kaynak saçta uzun süre kalır, bu noktada saç ve saç derisi sağlığımız açısından da  bir takım riskler doğar.

İlk olarak saçlarımız,  saça takılan ekler sebebi ile sürekli bir ağırlığa ve basınca maruz kalır ve saçta büyük hasarlar, saç kayıpları meydana getiren Traction Alopesia oluşumuna neden olur  ve saçın özellikle basınca uğradığı noktalarda saçta kopmalar, folikül hasarı oluşur, ayrıca o bölgede onarılamaz bir şekilde saç kaybı oluşur.

Diğer dezavantajı ise saçtaki ekler sebebi ile saç derimiz ve doğal saçlarımız olması gerektiği gibi yıkanamaz ve temizlenemez. Bunun sonucunda hijyen eksikliği, saç derisinde iritasyon, hassasiyet, kepeklenme oluşur ki bu da önemli bir risktir.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.