KURUYAN SAÇLARIN BAKIMI NASIL OLMALI ?

Saçlarımız daha parlak, sağlıklı göründüğü zaman kendimizi daha mutlu, daha güzel hissederiz. Aksine kuru, mat, kırılgan, şekilsiz olduğunda ise bu durum motivasyonumuzu düşürür.

Saçımızın temel yapısının büyük bir bölümü proteindir, bu protein yüksek oranda sülfür içerir ve keratin diye adlandırılan sert, güçlü  bir yapısı vardır. Bu yapıda güçlü kimyasal bağlar olan sülfür atomları bulunur; bu disülfür bağlar saçtaki temel amino asittir.

Saç gövdesinin ana yani esas bölümü olarak da ifade edebileceğimiz cortex, saçın dış bölümünü korumaya yarayan cuticle tabakası ile kaplıdır. Bu tabaka da güçlü bir keratin olan matrix proteindir.

Cuticle tabakasının bazı faktörler tarafından –bunlar, aşırı fırçalama, tarama, güneş ışınları (ultraviole) ve kimyasal uygulamalar ile; boyama, açma, ağartma gibi işlemlerle- zarar görmesi sonucunda saçta kırılma ve kopmalar görülür.

Kimyasal süreçler veya uygulamalar, ısısal işlemler zaman içinde sülfür bağlarının yapısını bozar. Bağların kırılmaya başlaması ile de saçın cortex tabakası zayıflar ve güçsüzleşir. Sonuçta cuticle tabakası artık hasarlanmıştır. Saçlarımız artık kırık, mat ve güçsüzdür, hatta saçın uzaması bile çok zorlaşır. Çok basit, profesyonel saç bakım uygulamaları ile bu durumu çözmek ise mümkündür.

Yaz Aylarında Saçta Kuruma

Özellikle yaz aylarında (güneş ışınları, havuz ve deniz suyu gibi…) saçlarımız daha çok hasara maruz kalır. Bu dönemlerde saçlarımızı  mutlaka günlük yıkamalıyız ki saçtaki klor ve tuz kalıntıları temizlenebilsin. Yıkama sonrası saç kremi kullanmak da saçın korunmasına yardımcı olacaktır.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi olarak biz, saç kırıklarını önlemede Moremo nemlendirici bakım serumunu tercih ediyoruz. Serumun ardından durulanmayan saç kremleri ve deniz, havuz kenarında saçı nemlendiren Moremo saç bakım yağlarından kullanılması ise saçınızın korunmasına yardımcı olacaktır. Özellikle işlem görmüş saçlar için hafta da bir nemlendirici özelliği olan saç maskelerinin kullanılması, saça mutlaka fayda sağlayacaktır.

Ayrıca merkezimizde hasarlanmış, uzayamayan saçlar için daha profesyonel saç bakımları da uygulamaktayız. Saç bakım programlarımız hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.