MENOPOZ DÖNEMİNDE SAÇ DÖKÜLMESİ

Kadınların hayatında hormonların değiştiği üç doğal ana dönem vardır; ergenlik, doğum ve menopoz dönemleri. Bu dönemlerde hormon düzeylerinin değişmesi ile beraber saç dökülmesi sorunu yaşanabilir.

Hormon düzeylerinin değiştiği bu evrelerden biri olan Menopoz döneminde birçok değişim birden yaşanır; psikolojik olarak da daha hassas hale gelinebildiği gibi, daha kolay kilo alınmaya başlanır ve cilt elastikiyeti azalır.

Menopoz Döneminde Saç Dökülmesine Çare Var Mı?

Menopoz sürecinde, her şey östrojen değerlerinin (seviyelerinin) azalması ile değişime başlar; östrojen hormonunun görevlerinden biri de saçı yıkımlara karşı koruyucu kalkan gibi korumaktır. Ancak azalan östrojen değerleri ile birlikte saçta incelmeler başlar, dökülmeler artar ve eğer geçmişte de kişinin saç problemi var ise veya genetik mirasınızda saç kaybı öyküsü var ise, saç sorunu menopozla birlikte daha belirgin hale gelir.

Menopoz dönemini elbette ki sağlıklı beslenerek ve egzersiz ile destekleyerek daha kolay atlatabilirsiniz. Bununla beraber, bu dönemde saçınızı da desteklemeniz gerekir, çünkü kadınlarda saç kaybı (saçın dökülmesi, azalması veya seyrelmesi)  ne yazık ki travmatik etkileri olan bir durumdur.

Kadınlarda uygulanan  ”Trikolojik” yöntemler, erkeklere göre daha kolay sonuç elde edilen uygulamalardır. Özelikle yeni geliştirilen biyoteknolojik yöntemlerle üretilmiş Pharma Hermetic Hair Capiler Losyonumuz merkezimizde güvenle kullandığımız ve çok iyi sonuç aldığımız önemli trikolojik yöntemlerin başında geliyor.

Merkezimize gelerek veya uzaktan ”online” saç analizi yaptırabilirsiniz. Bilgi veya randevu almak için bize ulaşın.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.