MENOPOZDA SAÇ BAKIMI

Bütün kadınların yaşayacağı hormon değişim dönemlerinden biri de menopoz sürecidir. Bu dönemde bedenimizde azalan östrojen değerlerinin yarattığı etkilerden biri de saçlarımızda gerçekleşir.

Menopoz dönemi saçın en çok yıprandığı ve kayba uğradığı dönemlerdendir. Temel sebep östrojen hormonunun azalması ve onun yerine testesteron hormonunun aktif hale gelmesidir, çünkü östrojen hormonunun görevlerinden biri de saçımızı koruyucu kalkan gibi tüm yıkımlara karşı desteklemek ve kollamaktır. Azalan östrojen etkileri elbette sadece saçla sınırlı değildir. Bu dönemde cildimiz elastikiyetini kaybeder, belimiz kalınlaşır, kalçamız daralır, hatta yüzümüzde tüylenme ve sivilcelenmeler meydana gelebilir.

Menopoz döneminde saç kayıplarının önüne geçmek ve desteklemek için ne yapmalıyız, ne gibi yöntemlerden faydalanmalıyız? Elbette ki benim önereceğim ilk yöntem: trikolojik yöntem ve uygulamalar ile saçın ihtiyacı olan desteğin sağlanmasıdır. Saç lazeri ile desteklenebilen bu dönemde bir çok kadının saçı kimyasal uygulamaya maruz kaldığı için saçın azalan nemini yerine koyacak saç bakım maskeleri saçın parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. Bu dönemde saç boyama işlemlerinde dip boyamayı tercih etmekte fayda var ve tabii ki saç bedenimizin bir parçası olduğu için D Vitamini, B12, Folik Asit, Tiroit değerlerine dikkat etmekte fayda var; eksiklilerinde ise bir doktordan takviyeler konusunda yardım almak gerekir.

Biz Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi olarak bu dönemdeki saç kayıpları için Pharma hermetic Hair Capillar kullanıyoruz ve başarılı sonuçlar alıyoruz. Ayrıca saçta meydana gelen kuruluk, yıpranma ve elektriklenmeler için Pharma Hermetic Saç Maskesini kullanıyoruz, saçlar nemini geri kazanıp daha parlak ve sağlıklı görünüm alıyor.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.