POLİKİSTİK OVER SENDROMU VE SAÇA ETKİLERİ

Kadınlarda saç kaybı sebeplerini sayarken daima hormon ile ilgili faktörleri de göz önünde bulundururuz. Çünkü biliyoruz ki hormon değişim dönemleri ve hormon düzensizlikleri saç dökülmesinde etkilidir. Bu sebeple kadınlarda sıkça görülen ‘ polikistik over sendromu ve saça etkileri ‘ ayrı başlıkta incelenmelidir.

Merkezimize gelen danışanlarımıza saç analizi yaparken sorduğumuz sorular arasında hormon değerleri  ve varsa hormon sıkıntıları mutlaka yer alır. Hormonlarla ilgili sorularımız arasında ise adet düzensizlikleri ve buna bağlı olarak polikistik over sendromu bulunur.

Polikistik over sendromunun bizim için önemli olan yanı overlerin yumurtalıkların üretmesi gereken östrojen seviyelerinin çok altına  düşmesi ve östrojen hormonunun yerini testesteron hormonunun almasıdır. Kadınlık hormonunun görevlerinden biri de saçı yıkımlara karşı korumaktır ve azalan östrojen değerlerinin sonucu olarak bu sendromu yaşayan kişinin saçı dökülür, beli kalınlaşır, kalçası daralır. Kişide androjenik bir görüntü oluşur; yüzünde tüylenmeler, yağlı cilt ve sivilceler oluşur ve elbette ki adet düzensizlikleri meydana gelir, kilo artışı olur.

Saç vücudumuzun bir parçası olduğuna göre saç ile ilgili sorunlara da bütünsel yaklaşmak gerekir ve   yukarıda saydığım sebepler saç sağlığını ve dökülmesini etkiler ve  çözümünde de dikkate alınması gereken semptomlardır. Elbette ki böyle bir durumda kişiyi takip eden Kadın Hastalıkları branşında Doktoru var ise kadın doğum uzmanına veya endokrin uzmanına yönlendiriyoruz. Bununla beraber biz de  saçı desteklemek için gereken trikolojik çözümleri uyguluyoruz. Merkezimizde kullandığımız biyoteknoloji ile üretilmiş (bu özelliği sayesinde saç köküne inebilmektedir) trikolojik losyonlar ile kişinin saç kaybı sorununu çözüyoruz.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.