SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN OLUR?

Hepimizin saçı her gün dökülür ve bu son derece normaldir ve bu saç büyüme döngüsünün sonucudur. Her gün saçlarımızın belli bir yüzdesi dökülür ve yerlerine aynı kalınlıkta aynı sağlıkta yeni saçlar gelir ve sonuç itibarı ile kişinin saçının miktarı ve yoğunluğunda azalma meydana gelmiyorsa sorun yok demektir.

Ancak bazen normalden daha fazla miktarda saçımız dökülür ve bu durum kişinin dikkatini çekecek boyuttadır. Kalın ve sağlıklı olmak koşulu ile günde 100 ila 120 adet saçın dökülmesi normal iken bu durumda kişinin saçı  bir günde 350 -750 gibi veya daha fazla dökülür ve artık rahatsız edici boyuttadır. Bu durum devam ederse ve herhangi bir destek/önlem alınmaz ise saç kaybı meydana gelir; saçın yoğunluğu azalır; olması gerekenin çok altında ¼  gibi veya 1/3 gibi saç miktarı olur.

Bazen de kişinin saçının yoğunluğu azalır hatta saç derisi görünür olmaya başlar ki bu kesinlikle normal bir durum değildir. Ancak kişi saçının döküldüğünü fark etmez, anlamaz çünkü görünürde çok fazla dökülen saç yoktur. Bu durumda kişinin mutlaka bir çözüm sürecine girmesi gerekir. Genetik mirasında saç kaybı var mı, hormonsal dengesizlikler var mı, beslenme problemi, kan değerlerinde sıkıntı var mı mutlaka incelenmeli, çünkü yukarıda tarif ettiğim saç kaybı kalıcı olabilir ve kişiyi çok mutsuz edebilir. Bu tip saç kayıplarında ne kadar erken sürece başlanırsa çözüm o kadar başarılı olur.

Günümüzde her iki saç kaybı için de çözüm yöntemleri mevcut ve son derece başarılı sonuçlar almak mümkün burada kritik olan saç kaybı yaşayan kişinin sorunu ihmal etmeden, görmezden gelmeden çözüm sürecine girmesidir.

Biz Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi olarak kişinin saç kaybı problemini saç analizi yaparak tespit edip, trikolojik  yöntem ve uygulamalarla bu saç kaybı sorunlarını çözüyoruz ve başarılı sonuçlar elde ediyoruz.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.