SAÇ SAĞLIĞI İÇİN FAYDALI VİTAMİNLER

Saç sağlığımızı etkileyen birçok vitamin bulunur ve bunlardan bazıları daha çok öne çıkmaktadır; B12, Folikasit, Silisyum, D vitamini, Biotin, Çinko, Magnezyum, Pantehenol, E Vitamini gibi..

B12 VİTAMİNİ

B12 Vitamini, DNA sentezinde, yağ asitleri ve amino asitlerin vücut içinde oynadığı rol sayesinde hemen her hücrenin ihtiyaç duyduğu vitamin türüdür; yeni saç  hücrelerinin oluşumunda önemlidir.

FOLİKASİT

Folikasit, B12 ile birlikte sağlıklı uyku ile (erken saatte) birlikte saç hücrelerinin yeniden yapılanması ve yenilenmesinde önemli rol oynar. Bu değerler ortalamanın üstünde olmalıdır.

D VİTAMİNİ

D Vitamini, insan sağlığı için hayati derecede öneme sahiptir, en önemli işlevlerinden biri de bağışıklık sistemini desteklemesi, enfeksiyonlara karşı vücudu koruması, yeni hücre oluşumuna katkıda bulunmasıdır. D Vitamini eksikliği saç dökülmesi yapar, saç sağlığı için temel olan çok önemli bir vitamindir.

ÇİNKO

Çinko, DNA sentezi, protein sentezi ve doku oluşumu için gereklidir. Çinko eksikliği saç dökülmesi yapar. Saç derisi sağlığı için önemlidir, bağışıklık sistemini güçlendirir.

MAGNEZYUM

Magnezyum, saç için çok faydalıdır, amino asitlerin proteini sentezlemesine yardımcı olur. DNA ve RNA sentezi onarımında görev yapar.

SİLİSYUM

Silisyum elementi, kalın ve sağlıklı saç büyümesini destekler, saçın ışıltısını ve parlaklığını artırır.

PANTEHENOL

Patehenol (B5 Vitamini), Panthenol saçı destekler, güçlendirir, hücre onarımında etkilidir. Saçı nemlendirir ve daha ışıltılı, parlak hale getirir.

BİOTİN

Biotin, doku oluşumunu ve yenilenmesini destekler. Saç, cilt ve tırnak oluşumu içim temel protein olan keratin üretiminde görev alır. Bu sebeple saç sağlığı için önemlidir. Biotin eksikliği saçların güçsüzleşmesine, dökülmesine sebep olur.

E VİTAMİNİ

E vitamini, hücre yapısının bozulmasını engeller, güçlü bir antioksidandır. Saçların sağlıklı uzayabilmesi için E vitamini gerekir. Saç derisinde oluşan egzema hastalığı için de faydalı etkileri vardır.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.