ERKEKLERDE SAÇ DÖKÜLMESİ VE LAZER UYGULAMASI

Erkeklerde saç dökülmesinin başlıca sebeplerinden biri genetik mirastır, yani erkeklerde meydana gelen saç kayıpları % 90 oranında andro genetik alopecia’dır.

Kişinin genetik mirasında saç kaybı geni varsa bu gen her iki ebeveynde de mevcut ise  16-17 yaşlarında saç kaybı başlar. Erkek tipi saç kayıplarında izlenecek çözüm yöntemi mutlaka DHT’yi de kapsayıcı olmalıdır. Çözüm yöntemleri arasında olan LASER yöntemini biz de merkezimizde kullanmaktayız. Lazer yıllardır kullanılan bir uygulamadır, son yıllarda teknolojinin ilerlemesiyle laser uygulamaları daha etkili hale gelmiştir, buna rağmen yine de  benim uzman görüşüme göre tek başına sadece laser ile büyük bir aşama olamayacağı yönündedir, evet laser uygulamaları saç folikülünü stimüle eder fakat eğer laser uygulamasından sonra trikolojik ürünler kullanırsanız etki çok artacak ve sinerji oluşacaktır.

Andro genetik alopecia’da  genetik kodlanmış alanda DHT hormonu açığa çıkar ve bu hormonun işlevi saçı yıkıma uğratmaktır. Trikolojik ürünlerde DHT hormonunu bloke ederek saça vereceği zararı engeller, saçı yıkıma uğratan  DHT hormonu  topikal olarak açığa çıkar ve trikolojik  ürünlerin hiçbir yan etkisi veya ilaç etkileşimi olmadığı için son derece güvenlidir.

Lazer yöntemleri de gelişmekte, değişmekte ve çeşitlenmektedir  öyle ki artık evde kullanabileceğiniz cihazlar olabildiği gibi daha profesyonel ve gelişmiş cihazlar da mevcut. Lazer yöntemlerinin en önemli etkisi saç folikülünü canlandırmasıdır ve bakım yöntemlerinin bir parçası olarak kabul edilmelidir.

Etkinliği kişiden kişiye değişebilmektedir,  beyaz saçlarda etkinliği oldukça düşüktür. Erkek tipi saç kayıplarında da  saç bedenimizin bir parçası olduğuna göre bütünsel yaklaşmak gerekmektedir, kişinin genel sağlığı, beslenmesi, hormonal durumu, uykusu gibi faktörlerde  takip edilmelidir.

Erkek tipi saç kayıplarında mucize  tek bir yöntem yoktur, bence mutlaka bir uzmandan destek ve yardım almak gerekir. Erkekte yıkım süreci 35 yaşına kadar maksimumdur, 35 yaşından sonra DHT nin yıkım etkisi giderek azalır , yani 35 yaşına kadar saçımızı korumak çok önemlidir.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.