KADINLARDA GENETİK SAÇ KAYBI

Her kadın hayatı boyunca bir dereceye kadar saç kaybı yaşar. Ergenlik sonrası başlayan ve çoğunlukla menapoz döneminde fark edilen bu süreçte saç kaybı genellikle artar. Kadınlarda saç dökülmesi yaşama ihtimali yaşla birlikte artar ve ailenin her iki tarafında da saç kaybı geçmişi olan kadınlar için bu ihtimal daha yüksektir.

Androjenetik alopesi yani genetik saç dökülmesi, hem kadın hem de erkekler için cinsel gelişim ve tüy büyümesinin düzenlenmesi gibi önemli işlevlere sahip olan androjen adı verilen hormon düzeyinin artmasıyla ortaya çıkar.

Kadınlarda genetik saç kaybı, çoğu zaman artmış olan androjen aktivitesi ile ilgilidir. Ancak erkeklerdeki androgenetik alopesinin aksine, kadınlarda androjenlerin rolünü belirlemek daha zordur.

Hem kadın hem de erkeklerde androgenetik alopesiden kaynaklanan saç dökülmesi, genetik olarak belirlenen anajen kısalması; bir saçın uzama fazı ve bir saç dökülmesi ile yeni bir anajen fazının başlangıcı arasındaki sürenin uzaması nedeniyle meydana gelir.

Bu da saçın normal büyüme döngüsü sırasında döküldükten sonra yeniden uzamaya başlaması için daha uzun zaman gerektiği anlamına gelir.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.