KADINLARDA GÖRÜLEN SAÇ KAYIPLARI VE ÇÖZÜMÜ

Kadınlarda görülen saç kayıplarının  birçok sebebi olabilir; ilk sırada genetik mirası sayabiliriz. Bu tip saç kaybının meydana gelebilmesi için kişinin her iki ebeveyninde de saç kaybı geninin olması ve bu geni kızlarına aktarmaları gerekir.

Andro genetik alopecia olarak adlandırdığımız ”genetik saç kaybı”, ergenlikten sonra herhangi bir zamanda başlayabilir. Bazı kişilerde 17-18 yaşında başlayabildiği gibi bazı kişilerde daha ileri yaşlarda da başlayabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli durum gelişen saç kaybı sürecine seyirci kalmamak ve çözüm aramaktır. Günümüzde genetik saç kaybını ortadan kaldıracak birçok çözüm artık mevcuttur; ne kadar erken çözüm sürecine başlanır ise yıkım o kadar az olur.

Kadınlarda bazı durumlarda genetik saç kaybına eşlik eden, saçı yıkıma uğratan başka sebepler de olabilir. Bunların arasında hormonal problemler, polikistik over sendromu veya diabet, insülin direnci veya trioit problemleri gibi rahatsızlıkların varlığında,  saçta meydana gelen yıkım ve harabiyet daha fazla ve hızlı olabilir.

Sağlıklı bir çözüm için saç kaybı yaşayan kişinin detaylı analizinin yapılması ve diğer saç kaybı yaratabilecek faktörlerin titizlikle ele alınması gerekir. Kişinin beslenmesi, uykusu, stresi, kullandığı ilaçlara kadar dikkat edilmesi önem taşır.

Pharma Hermetic  Saç Kurtarma Programı

Kadınlarda oluşan saç kayıplarında Dünya’da da öne çıkan yöntemlerin başında trikolojik  uygulamalar gelir, özellikle son dönemlerde bizim merkezimizde kullanmakta olduğumuz Pharma Hermetic  saç kurtarma programı Biyoteknoloji ile üretildiği için en çok tercih edilen trikolojik çözüm olmuştur ve Pharma Hermetic markası 2021 yılında İngiltere de ödül almıştır.

Trikolojik çözümlerin fark yaratmasının sebebi saç kaybı sürecinin tüm detayları ile ele alınması ve süreç boyunca kişiye danışmanlık yapılmasıdır. Sağlık, beslenme  veya kan değerleri gibi herhangi bir olumsuzlukta kişiyi  doğru sürece yönlendirmek de önem taşır.

Biz Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi olarak  Pharma Hermetic ürünlerini tercih ediyoruz ve hem hücre içine girip saça gerekli olan amino asitleri sağladığı için, hem saçı yıkıma uğratan DHT’yi bloke ederek etkisiz hale getirdiği için, hem de hiçbir yan etkisi olmadığı için güvenerek tercih ediyoruz.

Ve bu trikolojik çözüm uygulama süreci sonucunda kişinin saçları kalınlaşıp, saçın ömrü uzuyor hem de saçın yoğunluğu artıyor.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.