KADINLARDA SAÇ DÖKÜLMESİ

Hepimiz zaman zaman saçımız döküldüğü için endişeleniriz, ancak her zaman saç dökülmesi saç kaybı demek değildir, saç büyüme döngüsünün doğal bir parçası da saç dökülmesidir.

Saç dökülmesi normal bir süreç olduğu halde eğer kişide saç kaybı meydana getiriyor ise normal değildir, yani kişinin saçları geçmişe göre azaldıysa, kişinin saç derisi görülmeye başladı ise kesinlikle normal olmayan bir süreç yaşanıyor demektir. Bunun dışında günlük saç dökülme miktarı önemli bir göstergedir, günlük saç dökülme miktarı, saçların  kalın ve sağlıklı olması koşulu ile 100 ila en çok 120 tel gibi olmalıdır, yani bu rakamın üzerinde saç dökülüyorsa bir sorun var demektir ve bu sorun uzun süre ihmal edilip görmezden gelinirse, kişinin genetik mirasında saç kaybı olmasa bile saç miktarı olması gerekenin yarısı, ¼ veya 1/3 gibi olabilir bu da saç miktarının azalması, performansının düşmesi demektir. Bu durumda da bir çözüm sürecine başlamak gerekir, biz merkezimizde bu tip saç dökülmelerinde Pharma Hermetic SP55 ampul kullanıyoruz ve aşırı saç dökülmesini kontrol altına alıyoruz.

Bazen yaşadığımız hormonsal düzensizlikler saç dökülmesini etkiler ve dökülen saç miktarını arttırır, kan değerlerimizdeki demir eksikliği, hormon değişim dönemleri, geç uyku sorunları, proteinden eksik beslenmek, aşırı stres de saçta aynı etkiyi yaratır ve saç dökülmesini tetikler.

Saçımız bedenimizin sağlık barometresi gibidir, sağlığımızdaki olumsuz değişimler ilk olarak saçlarımızda kendini gösterir, çünkü saçlarımız yaşamsal değildir ve vücudumuzun ilk feragat ettiği organ saçımızdır.

Saçlarımıza özen göstermek, dikkat etmek, değişimlerini veya dökülme miktarlarını önemsemek gerekir,  bunun faydası ise saçımızda büyük kayıplar yaşamadan, sıkıntı büyümeden ne kadar hızlı müdahale edilirse çözüm o kadar hızlı, kolay ve başarılı olur.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.