KADINLARDA SAÇ DÖKÜLMESİ

Hepimizin saçı her gün dökülür ve bu son derece doğal bir durumdur. Normal bir insanın ömrü boyunca 20 kez saçları dökülür ve yenisi gelir.

Ancak bazen dökülen saçlarımızın yerine daha ince saçlar gelmeye başlar aynı zamanda bu ince saçlarımızın ömrü de daha kısa olur ve bu süreç devam ederse saç derimiz görünür hale gelir ki bu bir kadın için gerçekten travmatiktir ve kişiyi etkileyen bir durumdur.

Kadınlarda saç dökülmesinin bir çok sebebi vardır ancak genetik miras en çok karşılaşılan sebeplerin başında gelir  Kişinin genetik mirasında saç kaybı yoksa eğer hormon değerleri (tiroit, testesteron, progesteron gibi) ayrıca polikistik over sendromu da dolaylı olarak hormon değerlerini bozar.

Tüm bunlara ek olarak kişinin yaşadığı  hormon değişim dönemleri de ergenlik, doğum, menopoz gibi  saç kaybı ya da saç dökülmesi sebebi olabilir.

Saçımız bedenimizin bir parçası olduğundan genel sağlık durumumuzda bazı durumlar da kansızlık, D vitamini  eksikliği, B12 eksikliği, folik asit eksikliği, geç uyku, kötü beslenme , sert  ve şok diyetler  ve stres saç dökülmesini etkiler.

Kadınlardaki  saç dökülmesi  çözüm aşamasında biraz daha dikkat ister, merkezimizde yaptığımız  4 AŞAMALI SAÇ ANALİZİ  bu açıdan çok değerli ve belirleyicidir.

Aşırı derecede saç dökülmelerinde merkezimizde kullandığımız PHARMA HERMETİC Capiller SP55 ampul gerçekten bu anlamda çok iyi sonuçlar aldığımız trikolojik bir ürün serisidir.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.