KANSIZLIK VE SAÇ DÖKÜLMESİ

Saç dökülmesinin önemli sebepleri arasında kansızlık, demir eksikliği anemisi yer alır. Kansızlık daha çok kadınlarda görülür. Kansızlık ve saç dökülmesi birbiri ile bağlantılı süreçlerdir.

Yapılacak kan testleri ile kişide kansızlığın tespit edilmesi durumunda Doktor kontrolünde reçetelenen demir takviyeleri ile saç gelişimi birkaç ay içinde normalleşir. Kansızlıkta düşük kan basıncı kan dolaşımını olumsuz etkiler ve demir eksikliği, hemoglobin üretimini azaltır ki bu da kandaki oksijen dolaşımını etkiler ve dolaylı olarak saçlarımız yeterince beslenemez ve bu durum kişide saç kaybını başlatır.

Kansızlıktan bahsettiğimiz zaman mutlaka kişilerin beslenme tarzını da incelemek gerekir. Özellikle proteinden eksik beslenme (hayvansal proteinden eksik beslenme) dikkat çekicidir. Çoğu vejeteryan beslenen kişide kansızlık ve protein eksikliği görülmektedir. Ayrıca sert, şok diyetlerde de kişinin protein yönünden yetersiz beslendiğini ve bu diyetlerin saç kaybını başlattığını görmekteyiz. Kansızlığın elbette ki başka tıbbi sebepleri de olabilir.

Kansızlık durumunda kişide saçta seyrelmeye yol açacak derecede bir dökülme ve saçta yıpranma, mat görüntü ve saçın daha kırılgan hale gelmesi söz konusu olur. Bununla beraber kişide tırnaklarda kırılma, soyulma ve yorgunluk, halsizlik ve düşük kan basıncı da görülebilir.

Saçlarımız sadece saç kökünden (papilla) damarlar yoluyla kanla beslenmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz sebeplerden dolayı kansızlık durumunda saç yeterince beslenemez.

Trichotherapy Saç Sağlığı olarak bu gibi durumlarda danışanlarımızı öncelikle mutlaka doktora yönlendirmekteyiz. Doktor kontrolünde uygulanan tedavinin ardından da Pharma Hermetic Saç Kurtarma Programı ile saçı desteklemekteyiz.

Pharma Hermetic ürünleri biyoteknoloji ile üretilmiş trikolojik ürünlerdir, içeriğinde saç için faydalı sekiz çeşit amino asit yer almaktadır ve moleküler özelliklerinden dolayı saç köküne penetre (geçebilmektedir) olabilmektedirler. Saç terapileri esnasında uyguladığımız masajlar da kan dolaşımını hızlandırır ve saçın beslenmesini destekler, bu sayede danışanlarımız daha sağlıklı ve gür saçlara sahip olabilirler.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.