KERATİN UYGULAMASI SAÇA ZARAR VERİR Mİ?

Keratin, insan saçının yapı taşıdır, cildimizin katmanlarında da bulunur. Aynı zamanda tırnaklarımızın ana bileşenlerindendir.

Keratin saçın koruyucu proteinidir.

Saçınızın doğal yapısında Keratin varken dışarıdan ‘Keratin Bakım’ adı altında yapılan yüksek ısıyla uygulanan işlemler saçınıza zarar verebilir mi?

Evet, kesinlikle verebilir!

Keratin ile düzleştirme işlemleri saçınızı başlangıçta daha pürüzsüz hale getirebilir. Ancak zamanla işlemde kullanılan yüksek ısı nedeniyle saçınıza zarar verebilir.

Çünkü saçlarımız dış etkenlere maruz kaldığında (ısıtmalı şekillendirme aletleri veya uygulanan yoğun fön/ısıl işlemler) saçın keratin yapısı zarar görür. Kütikülde (saçın dış koruyucu tabakası) çatlaklar oluşmaya başlar. Bu da kuruluğa, kabarmaya ve kırılmaya neden olur.

Örneğin yaz aylarında uzun süre güneşe maruz kalmak saçın kütikülündeki keratini zayıflatır. Bu da kuru, susuz saçlara neden olur.

Keratinin yanı sıra, saçı çok fazla taramak, fırçalamak ve yanlış tipte tarak kullanmak da saçınıza zarar verebilir.

Keratin, şampuan, saç kremi ve şekillendirici  gibi saç ürünlerinde bir bileşen olarak kullanıldığında, saç sağlığınızı korumada yardımcı olabilir. Ayrıca bu tip keratin içerikleri ürünler, saçınızı hasara karşı güçlendirmeye yardımcı olur.

Yıpranmış saçlarınız için Pharma Hermetic HAIR MASK ürününü haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz.

Profesyonel saç bakım hizmeti desteğimizden yararlanmak için de bize ulaşabilirsiniz. 

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.