SAÇ LAZERİ UYGULAMASI VE FAYDALARI

Lazer, ışığın uyarılmış radyasyon ile yükseltilmesini sağlayan optik düzenektir. Yani Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation kelimelerinin baş harflerinden oluşur. Işığın uyarılmış ışıma ile yükseltilmesi anlamına gelir ve ilk lazer 1960 yılında üretilmiştir. Lazeri diğer ışık kaynaklarından ayıran en büyük fark lazer ışınının uyumlu olmasıdır, bu da ışık hüzmesinin çok ufak bir bölgeye odaklanabilmesi ve tek renk ışık üretebilmesini sağlar. Laserin en önemli özelliği tek yönde gitmesidir; küçük dağılma açısı lazer ışığının taşıdığı enerjinin kolaylıkla toplanıp bir alan üzerine odaklanabileceği anlamına gelir.

Lazerin günlük kullanım alanları 1974 yılından itibaren olmuştur. Günümüze kadar endüstride, tıpta ve bir çok alanda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Lazerin saç için kullanımı ise tüm Dünya’da yaygındır. Elbette ki bu konuda birçok klinik araştırmalar yapılmış ve bu çalışmalar lazerli uyarılmaların hiçbir yan etkisinin olmadığını ve birçok olumlu etkisinin bulunduğunu kanıtlamıştır.

Saç Lazerinin Saça Faydası Nedir?

Cilt altına nüfuz eden lazer ışınları, saç kökünü uyarır, buradaki kan dolaşımını arttırır ve böylece saç daha iyi beslenmiş olur. Lazer, saç folikülünü stimule ederek, incelmiş, saç vasfını kaybetmemiş (terminal hair) saçları güçlendirir, kalınlaştırır ve ömrünü uzatır.

Saç lazeri farklı saç terapileri ile faydası artan bir uygulamadır. Özelikle trikolojik losyonlar ile bu fayda artar ve sinerji oluşur. Biz merkezimizde biyoteknolojiyle üretilmiş trikolojik losyon olan Pharma Hermetic Saç Kurtarma Programı ile saç lazerini uyguladığımızda bu farkı çok net görebiliyoruz.

Trichotherapy Merkezimizde kullandığımız saç lazer cihazları FDA onaylıdır. Saç için yapılan lazer uygulamalarından kişinin fayda sağlaması ve olumlu yanıt alabilmesi için en az 10 seans uygulama yapılmasını tavsiye ederiz. Saç lazeri seansının süresi 25 dakikadır. Laser uygulamalarından sonra kişi rahatlıkla günlük hayatına devam edebilir.

Saç Lazeri paketleri hakkında daha fazla bilgi ve fiyat almak için bize ulaşabilirsiniz.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.