TRİKOLOJİ NEDİR?

Trikoloji, 1860’lı yıllarda İngiltere’de doğmuş bir bilim alanıdır. Saç ve cildin ayrışması ile doğmuştur, saç derisi sorunlarını ve saç kayıplarını araştıran, çözümler sunan, tıp biliminden bağımsız  bir bilim alanıdır.

Bu alanda eğitim almış ve uzmanlaşmış kişilere Trikolog veya Trikolojist denir. Maalesef henüz Türkiye’de bu alanda eğitim veren bir kurum bulunmamaktadır.  Dünya’da bilinirliliği veya yaygınlığı Türkiye’den  çok fazladır.  Tüm Dünyada 20. Yüzyılın başında resmi bir bilim alanı olarak kabul edilmiştir. Türkiye’ye Trikoloji biliminin gelişi veya tanınması 2006 yılında The Center For Hair Care‘in  İstanbul’da merkez açması ile oldu diyebiliriz.

Trikoloji bilimi saçı vücudun bir parçası olarak kabul eder ve saça bütünsel yaklaşır. Yani kişinin saç sorunlarına  çözüm sunarken kişinin sağlık durumunu (hormonları, kullandığı ilaçlar, kronik hastalıkları  gibi) ve yaşam tarzını beslenme ve uyku düzeni gibi)  göz ardı etmez, ayrıca kişinin genetik kökenini de sorgular.

Trikoloji bilimi tüm Dünyada hızlı gelişen bir alandır, bu yüzden iyi bir trikolog  gelişmeleri takip eder.  Gerçekten de bu alanda yeni ürünler ileri teknoloji kullanılarak ortaya çıkmaktadır. Örneğin Biyoteknoloji kullanılarak üretilen Dünya’nın lider markası PHARMA HERMETIC ürünleri, Trichotheraphy Saç Sağlığı Merkezi olarak tercih ettiğimiz trikolojik ürün grubudur.

Trikolojik ürünlerin hangi danışana, ne oranda ve ne sıklıkla kullanılması gerektiği notasında bize yol gösteren Trikolojik Saç Analizi bu noktada çok önemlidir.  Trichotherapy olarak, saç kaybı yaşayan kişinin tüm sorunlarını detaylı bir şekilde dinler ve değerlendiririz. Bu esnada kullandığımız araç ve yöntemlerimiz vardır, iyi bir trikolojist kişinin saç gelişimini somut kriterlerle belgeler ve süreci takip eder. Biz merkezimizde Dört Aşamalı Saç Analizi yapmaktayız, analiz sonucuna göre kişinin ihtiyacına göre çözümler sunarız.

Ben Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi’nin kurucusu olarak trikoloji lisansımı Dünya’nın saygın kurumlarından olan  ”The Assian Society Of Trichology ”den almış bulunmaktayım. Bu kurum  üyelerini bilgilendirmeye ve yeni gelişmelerden haberdar etmeye önem verir ve bunu düzenli aralıklarla bültenleri, kapsamlı araştırma ve makaleleri içeren yayınları ile gerçekleştirir.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.