YAĞLI SAÇLAR İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Saçlarımız birçok nedenden dolayı yağlanır,  ana sebep elbette ki saç tellerimize bağlı olan yağ bezlerinin  yağ salgılamasıdır. Aslında saç derimizin yağlanmasındaki amaç saç derisinin nemini muhafaza etmek ve saç derisinin savunma mekanizmasını bakteri ve virüslere karşı güçlendirmektir.

Saç derisinde biriken aşırı yağın faydasından çok zararı vardır maalesef.  Ancak toplumdaki  yaygın inanış ise saçımızın yağlarla beslendiğidir ve bu bilgi kesinlikle doğru değildir. Kanıtlanmış bilgilere göre saçımız saç kökünden damarlar yolu ile kanla beslenir .

Kişinin genetik mirasında saç kaybı geni var ise eğer, saç derisinin yağlı olması saç kaybını tetikleyen bir sürece dönüşür. Yağlı saç derisinde sivilce veya mantar oluşumu gerçekleşebilir bu da dolaylı olarak saç sağlığını etkiler.

  • Yağlı saçlar için çözüm önerilerim:
  • Saçın uygun şampuanla günlük yıkanması,
  • Yıkama suyunun daima ılık olması,
  • Sıcak su ile saçın yıkanmaması,
  • Haftada 1-2 gün kepek şampuanlarının kullanılması
  • Saçın yıkama işleminden sonra saçı ellememek, dokunmamak faydalı olacaktır.

Saçı sık yıkamanın hiçbir zararı olmadığı gibi faydası var aksinin hijyenik olmadığını düşünüyorum, saç derisi de normal cildimizin devamıdır, yıkamamızın hiçbir sakıncası yoktur.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.