YAZ MEVSİMİ İÇİN SAÇ BAKIM ÖNERİLERİ

Yaz mevsiminde saçlarımız birçok açıdan daha çok hasara maruz kalır. Bu dönemde en çok Güneş, deniz ve havuz suyunun saçlarımıza zarar verdiğini biliyoruz. Ayrıca zaten ısısal (fön ) ve kimyasal (boya, açma, ağartma) gibi işlemlere maruz kalmış saçlarda -yani zaten yıpranmış mekanik hasarlanmış saçlarda- bu süreç daha fazla zarar verebiliyor ve sonuç olarak saçlarımız daha çok yıpranıyor, elektrikleniyor, kabarık ve şekilsiz görünüyor. Bu da elbette ki kişiyi rahatsız eden ve zorlayan bir durum haline geliyor.

Saçlarımızı bu görüntüden ve durumdan kurtarmak için neler yapmalıyız ?

İlk olarak deniz ve havuz suyuna maruz kalan saç, uygun şampuanla mutlaka yıkanmalı; tuz ve klordan arındırılmalı, ardından mutlaka nemlendirici özelliği olan saç kremi kullanılmalıdır.

Mutlaka durulanmayan saç kremi kullanmalıyız.

Gün boyu havuz, deniz ve Güneş sonrasında çok kaliteli çok çeşitli markalarda bulanan saç bakım yağlarını kullanmalıyız.

Saçlarımızı ayda bir kez uçlarından 1-2 cm kadar kestirmeliyiz.

Yıpranan saçlar için saçı kestirmek, yapılabilecek temel adımlardan biridir.

Haftada en az bir kez hem nemlendirici özelliği olan hem de yapılandırıcı özelliği olan saç bakım maskelerinden kullanmalıyız.

Ayrıca ayda bir kez Trichotherapy gibi saç konusunda uzmanlaşmış, profesyonel merkezlerde daha detaylı saç bakım uygulamaları yaptırmalıyız.

Biz Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi olarak danışanlarımıza saçta meydana gelen kuruluk, elektriklenme ve kopmalar için yapılandırıcı özelliği olan saç bakım uygulamaları yapmaktayız.

Bu tip saç kopmalarının, kırılmalarının sorumlusu genellikle kütikıl tabakasının zarar görmesi ve dolaylı olarak sülfür bağlarının kopması ile gerçekleşir. Dolayısıyla bu tür kopmaları onaran, saçı destekleyen, daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayan, saç bakım uygulamaları yapmaktayız.

Merkezimizde yapılan uygulamalar, evde yapabileceğiniz uygulamalardan çok daha etkindir; bakım losyonlarının saçta emilimini arttıran özel buhar makineleri gibi ekipmanlar kullanılır ve uygulamayı gerçekleştiren saç bakım uzmanlarımız neredeyse her bir saç telini tek tek ayırarak saça büyük özen göstererek işlemleri uygular, böylelikle daha hızlı, güçlü ve başarılı sonuç elde edilir.

Saç Uzmanlarımızın belirlediği saç bakım programı çerçevesinde seans sıklığı ve aralığı kişiye özel belirlenir.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.