YIPRANMIŞ SAÇLAR VE KERATİN UYGULAMASI

Günümüzde nerdeyse hepimizin saçları hem kimyasallar hem de ısısal işlemlere maruz kalmakta, bu işlemlere maruz kalmasa bile güneş, deniz, rüzgar gibi dış etkenlere maruz kalmakta ve tüm bu olaylar saçlarımızda hasara neden olmaktadır. Bazen de kişinin saçının kuruluğu, matlığı bütün bu sebeplerden değil de kişinin kan değerlerindeki eksiklikten kaynaklanabilir.

Saçlardaki kuruluk, şekil almama hali kişiyi üzer ve çözüm arayışına iter neyse ki bu alanda bir çok ürün bulunmaktadır.

Saçta görülen elektriklenme  ve şekillendirme problemi olan kişilerin başvurduğu yöntemlerden biri de keratin bakım diye adlandırılan  bir bakım yöntemidir aslında bu yönteme kısaca baktığımızda geçici bir çözümdür, kişiyi rahatlatır ve konfor sağlar.  2-3 ay gibi bir zaman diliminde saçı yıkadıktan sonra herhangi bir şekillendirici ihtiyacını ortadan kaldırır ve saç sağlıklı, parlak, güzel görünür.

Keratin bakımının dezavantajı ise -saça zarar veren işlemlerin içinde kimyasal işlemlerden bahsetmiştik- keratin bakım yöntemi de aslında kimyasal bir işlemdir. Yukarıda bahsettiğim tüm konforuna rağmen saça zarar verir, ayrıca yöntemin etki süresi sınırlı olduğundan, tekrar gerektirir ve saça daha çok zarar verir.

Yöntemin başka bir dezavantajı ise içinde barındırdığı kimyasal içeriklerdir ve aralarında formaldehitler de yer alır ve solunması, ciltle temas etmesi sağlık açısından sakıncalıdır ve birçok ülkede yasaklanmıştır.

Saçın dış gövdesi esasında keratin denilen bir çeşit proteinden oluşur özüne indiğimizde kristalli amino asitten oluşur. Saç gövdesinin etrafı kütikıl tabakası ile kaplıdır. Saçlarımız bir sebepten hasarlandığı zaman hasar, yıpranma burada meydana gelir, bu sebepten bu tabakaya kadar geçebilecek maskeler, uygulamalar saçtaki elektriklenme ve yıpranmaları onarır ve saç daha parlak, sağlıklı ve nemli görünür, kolay şekil alır.

Pharma Hemetic saç maskesi saçtaki yıpranmaları onarır saçın parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar.

Biz Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi olarak saç kuruluğu, kopma, elektriklenme ve kırılmalarda hatta  saçın uzamaması durumlarında danışanlarımıza Pharma Hermetic saç maskesini öneriyoruz. Bu maske evde kullanılabileceği gibi merkezimizde özel buhar uygulaması ile de yapılabiliyor ve bu yöntemle ürünün  emilimi  maksimum seviyede gerçekleşiyor.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.