AŞIRI SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR?

Aşırı saç dökülmesini önlemek için öncelikle saç dökülmesinin sebebini bulmak gerekir. Bunun özellikle kadınlarda bir çok sebebi olabilir.

Kansızlık, hormonal düzensizlikler, sert/şok diyetler, beslenme bozuklukları gibi daha bir çok sebebi olabilir. Bunun dışında bazen sıra dışı stres, kaza, büyük bir hastalık gibi saç dökülme döngüsünü bozan sekteye uğratan bir olay yaşanmış olabilir. Sebebi belirledikten sonra kişide saç kaybı yaratan durumu düzeltmek gerekir örneğin kansızlık varsa doktor kontrolünde desteklenmesi gerekir veya altta yatan hormon düzensizliğinin (polikistik over, tiroid), insülin direnci, diyabet gibi sorunların düzeltilmesi gerekir.

Saçlarımızın sağlıklı olabilmesi ve iyi beslenebilmesi için proteinden zengin sağlıklı ve düzenli beslenme şarttır. Bu konuda sıklıkla karşılaştığımız bir diğer saç kaybı sebebi de beslenme bozuklukları sert, hızlı kilo verme ile sonuçlanan diyetlerdir.

İyi uyku saçı besleyen unsurlardandır; geç uyku da bir saç kaybı sebebidir. Uykuda ve karanlıkta salgılanan büyüme hormonu  ki gece 23:00 ila 03:00 arasında salgılanır, tüm hücrelerimizi yeniden yapılandırır ve yeniler. Saçlarımız da yenilenebilmesi için bu hormona ihtiyaç duyar.

Saçlarımız yağ ile beslenmez, damarlar yolu ile papilladan kanla beslenir. Saçlarımızı sık yıkamalıyız; yağlı saç derisi bakteri ve mantar oluşumuna yol açabilir bu da dolaylı olarak saçlarımıza zarar verebilir.

Bazen ateşli bir hastalık sonrası üzüntü, sıkıntı , stres, ameliyat sonrası, bağışıklık sisteminde bir sebepten zayıflama, saç büyüme döngümüzü bozabilir ve kişi aşırı miktarda saç dökülmesi ile karşı karşıya kalabilir.

Saç dökülme adedinin normali bir günde 100-120 arası iken bu miktar 700 tel ve üzeri olabilir. Bu gibi durumlarda trikolojik uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

Merkezimizde son zamanlarda COVİD sonrası görülen aşırı miktarda saç dökülmesi şikayetleri oldukça fazla gelmektedir ve gerçekten PHARMA HERMETİC  Capiller ile (trikolojik  AR–GE’si yapılmış ve BİYOTEKNOLOJİ ile üretilmiş) çok güzel sonuçlar almaktayız.

Bir diğer çok sık rastlanan saç kaybı sebebi ise Genetik kökenli saç kayıplarıdır. Bazen bu sebebe başka bir çok  etken de eklenebilir. Kişiyi büyük bir titizlikle inceleyip sebepleri belirleyip ona uygun çözümler sunmak gerekir. Genetik saç kayıplarını durdurmak ve incelen saçları kalınlaştırıp güçlendirmek mümkün. Trikolojik uygulamalar tüm Dünya’da bu konuda öne çıkmaktadır ve çözüm sunmaktadır.

Trichotherapy Saç Sağlığı Merkezi Kurucusu ve Asya Trikologlar Birliği Üyesi

6 Comments to “ AŞIRI SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR?”

  1. Tarık taha çınar says :Cevapla

    Merhaba iyi günler ben spor için creatin tozu kullandım ve saçımda aşırı derecede dökülme oldu ancak özel hastaneye gidip doktora göründüm muayene sonrası genetik dökülme olarak net bişey söyleyemiyorum dedi saçlarda dökülmeden daha çok kırılma var dedi ardından vitamin hapı, spray ve şampuan verdi. Sizin bu duruma görüşünüz nelerdir?

    1. Merhaba, 4 aşamalı saç analizi ile değerlendirmemizde fayda var. Buyrun merkezimizi ziyaret edin.

  2. saynur says :Cevapla

    merhabalar,

    benim saçlarım ince tel ve genetik dökülmeler vardı ama corona sonrası baya azalma oldu. nasıl bir aşama önerilir. saçlarım geri gelirmi.

    1. saynur says :Cevapla

      birde beyazlama çok var .genetik olarak

      1. Merhaba, saç beyazlaması konusunda henüz bir tedavi bulunmuyor. Konu hakkımda bu yazımızı okuyabilirsiniz: https://trichotherapysac.com/blog/saclarimiz-neden-beyazlar/

    2. merhaba, covid sonrası aşırı saç dökülmesi yaşanabiliyor. Bu dökülme tipine ”telogen effluvium” adını veriyoruz. Buradan detaylı bilgi alabilirsiniz: https://trichotherapysac.com/blog/telogen-effluvium-nedir/

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile belirtilmiştir.

Trichotherapy internet sitesinde yer alan hiçbir içerik kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz olarak kopyalanamaz veya başka mecralarda yayınlanamaz.